S+S Tuning British Cars

Eind februari 2015 eerste gevecht vrijstelling oldtimer voor de rechter

Het is zover, op 26 februari dient de eerste rechtszaak van Stichting Autobelangen voor de vrijstelling van de oldtimer. Het rumoer groeit, net als de media-aandacht voor deze ontwikkelingen. Onlangs werd de zaak uitgebreid besproken bij BNR Nieuwsradio en inmiddels is er zelfs een heuse documentaire gemaakt die de titel "Van Cultureel Erfgoed naar Belastbaar Speelgoed" draagt.

 

Tweede Kamer keurt nieuwe oldtimerregeling goed.

 Na veel overleg en protesten van verschillende partijen uit de oldtimerwereld is de kogel nu door de kerk. De Tweede Kamer heeft het belastingplan 2014, inclusief de nieuwe oldtimerregeling, goedgekeurd.

Oldtimerregeling

Afgelopen week berichtten we al dat het initiatief ‘Vrijstelling Oldtimer’ een amendement heeft ingediend om de nieuwe regels uit te stellen tot 2015. Deze en andere amendementen en moties om oldtimerbezitters tegemoet te komen zijn weggestemd. 

Wat zijn de nieuwe regels?

  1. Oldtimers ouder dan 40 jaar: altijd vrijstelling
  2. Oldtimers van 26 tot 40 jaar oud op benzine: aangepast tarief
  3. Oldtimers jonger dan 40 jaar op diesel of LPG: geen vrijstelling

Meer details lees je via deze link. De Eerste Kamer is 17 december 2013 ook akkoord gegaan met de nieuwe oldtimerregeling waardoor de bovenstaande nieuwe regels per 1 januari 2014 van kracht zijn.